Waarom werken met S460?

De roep om de staalsoort S235 te mijden en hoogwaardiger staalsoorten te nemen, voor materiaalbesparing en gunstiger carbon footprint, klinkt almaar luider.

Het toepassen en produceren van staalsoort S235 in de bouw is achterhaald. Constructiestaal in de soorten S235, S355, S460 zijn alle opgebouwd uit dezelfde verhouding grondstoffen en legeringen, alleen de wilsmethodiek en koeltechnieken maken het onderscheid. De hogere staalsoort S460 presteert beter op vele vlakken. Als die staalsoort meer zou worden gebruikt, zouden meer goedkopere, duurzamere, slankere en lichtere constructies mogelijk zijn dan bij het gebruik van staalsoorten uit de lagere klassen.

Voordelen van staalsoorten met een hogere treksterkte zijn te vinden in het verminderde materiaalverbruik, dus het lagere gewicht van de constructie en daarmee lagere kosten voor het hele productie- en bouwproces. Doordat gewerkt kan worden met slankere profielen wordt de detaillering van verbindingen vaak minder zwaar en complex, en de lasvolumes kleiner. 

EN ISO 3834 2 lascertificering

Hoogste punt in recordtempo bereikt; 17 Obdammers bouwen samen een pand

Steun dochter Pieter Klijn met haar campagne 'De Langste Vlecht'