Portfolio

Winkelcentrum Gelderlandplein

Lokatie: Amsterdam Zuid
Aannemer: BAM Utility Bouw

Op de Amsterdamse Zuidas werkt Vic Obdam Staalbouw BV aan de vernieuwing en uitbreiding van een winkelcentrum en maken ze nieuwe balkons op het aansluitende flatgebouw.

Winkelcentrum
De werkzaamheden aan het winkelcentrum zijn gepland in fases zodat het winkelend publiek zo weinig mogelijk last heeft van de verbouwing. Daarnaast word er, voor bijvoorbeeld het plaatsen van het dak, zoveel mogelijk gewerkt in de avonduren en het weekend. Andere oplossingen zijn het plaatsen van een tijdelijke wand. Het publiek word langs de ene kant van deze wand geleid zodat er aan de andere kant gewerkt kan worden zonder dat het publiek hier last van heeft. Vervolgens wordt dit omgedraaid of kan de wand worden verplaatst naar het volgende deel van het winkelcentrum. 

Balkons
Uniek aan dit project zijn de balkons, of eigenlijk de manier waarop deze gehesen en gemonteerd worden. De geprefabriceerde balkons, in L vorm, worden met een speciaal ontworpen frame gehesen. Dit frame is bijzonder omdat het zo is uitgemeten dat het op de juiste zwaarte punten bevestigd is en het balkon daardoor waterpas omhoog gehesen wordt.